Je kunt je leven helen

Start cursus: Najaar 2021, Van der Waalsstr. 2, Bleiswijk

De cursus kan ’s middags of ’s avonds plaatsvinden en start bij voldoende aanmeldingen.

Deze cursus is gebaseerd op de filosofie van Louise L. Hay, beschreven in haar boek “Je kunt je leven helen”.  Een van de doelen van de cursus is dat je je bewust wordt van het feit dat je zelf de schepper bent van je gedachtewereld, dat jij zelf kunt kiezen welke gedachten je wilt vasthouden of loslaten. Gedachten bepalen namelijk hoe jij je voelt, hoe je de wereld ervaart en hoe je in je leven staat. Je gaat inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gedachten, de daaruit voortvloeiende gevoelens en het gedrag wat je dan vertoont.

Tijdens de cursus krijg je de kans om oude ballast los te laten: angst, woede, verdriet, pijn. Je kunt het zien als een grote schoonmaak. Alles wat je niet meer wilt meedragen kun je bij het grof vuil zetten. De ruimte die daardoor in jou ontstaat kun je gaan gebruiken voor nieuwe keuzes, wensen en doelen. Je beschikt over meer energie omdat die niet meer weglekt naar onverwerkte, vaak onbewuste, emoties.

Je leert hoe je kunt werken met affirmaties, waardoor je oude overtuigingen die je in de weg zitten kunt gaan loslaten en nieuwe overtuigingen over jezelf en je leven die je ruimte, energie en vreugde geven kunt bekrachtigen.

Tot slot is het leren accepteren dat je goed bent zoals je bent, dat je van jezelf kunt gaan houden met alles erop en eraan een basisgegeven dat als een rode draad door de cursus loopt.

In 12 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur wordt het boek “Je kunt je leven helen” doorgewerkt, in combinatie met huiswerkopdrachten. Het dagelijks leven is basis voor het toepassen van wat je leert. Zo krijgt de theorie in de praktijk handjes en voetjes.

Er wordt gewerkt in een groep met maximaal zes cursisten. Zo is er voor iedereen genoeg tijd om aan bod te komen. Het bijzondere van in een groep werken is dat je veel herkent bij andere deelnemers, met elkaar deelt en meeleeft. Je leert daarnaast ook van de ervaringen en inzichten van de ander. Het doet je goed om te ervaren dat jij niet de enige bent met vragen, blokkades en twijfels. Er heerst een sfeer van vertrouwen. De groep voelt als een veilige plek waar je mag zijn wie je bent. Er wordt echt naar je geluisterd, je wordt serieus genomen. Dat is belangrijk, mensen zijn kwetsbaar. Er wordt met respect en zorg omgegaan met elkaar.

Kosten (excl. boek):    *A € 216,–   *B € 288,–   *C € 360,–  (kosten zijn incl. 21% BTW)
 
*A: Alleenstaand, inkomen tot € 1000,– of gezamenlijk inkomen tot € 1250,–
*B: Alleenstaand, inkomen tot € 1500,– of gezamenlijk inkomen tot € 1750,–
*C: Alleenstaand, inkomen vanaf € 1500,– of gezamenlijk inkomen vanaf € 1750,–
 
Bovenstaande inkomensbedragen zijn netto.
 
 
Betalen in termijnen is mogelijk.
 
Voor vragen of aanmelden kun je  mailen naar sonja@bewustveranderen.nl